GRĂDINIŢA CU PROGRAM PRELUNGIT
“CĂSUŢA CU POVEŞTI”La 1 decembrie 1971 Grădinița cu program prelungit Căsuța cu povești și-a deschis pentru prima dată porțile. Accesați!

Activități

Minunea Învierii Untitled document

 

“Eu sunt Învierea și Viața. Cine crede ȋn Mine, chiar dacǎ ar fi murit, va trǎi!” (Ioan 11:25)

Minunea Ȋnvierii aduce multǎ bucurie și ne ȋndeamnǎ sǎ oferim bucurie prin ce știm mai bine. Noi, ȋn cadrul Proiectul Județean “Ȋngerașul meu” am realizat ȋn aceste zile premergǎtoare sǎrbǎtorilor pascale -  picturi pe hȃrtie, sticlǎ sau pȃnzǎ; am modelat ȋn lut și am desenat, raportȃndu-ne la tradiții și obiceiuri de Paște.

“Hristos a ȋnviat și se bucurǎ ȋngerii! Hristos a ȋnviat și viața viețuiește! Cǎ Hristos ȋnviind din morți, S-a fǎcut ȋnceputul ȋnvierii celor adormiți. A Aceluia este slava și puterea ȋn vecii vecilor!” (Sfȃntul Ioan Gurǎ de Aur)

Ȋnvierea lui Iisus sǎ ne umple sufletul de liniște, mintea de luminǎ și ȋntreaga ființǎ cu, credințǎ!

  Sǎrbǎtori binecuvȃntate alǎturi de noi și de toți ce dragi!


Sărbătorile de Paște Untitled document

“Aceasta este ziua pe care a fǎcut-o Domnul: sǎ ne bucurǎm și sǎ ne veselim ȋn ea!” (Psalm 118:24)

Credința ȋn Dumnezeu ne ȋntǎrește și ne bucurǎ, ne face zilele mai frumoase și ne umple existența de rost. Ȋn aceastǎ perioadǎ am discutat, cu ajutorul cǎrților și al pildelor, despre bunǎtatea lui Dumnezeu și despre ȋnsemnǎtatea sǎrbǎtorilor de Paște. Alǎturi de Preoții Parohi de la Biserica ortodoxǎ de la Coroana am descoperit lucruri frumoase ȋn mijlocul bisericii, am simțit liniștea rugǎciunii și bucuria Ȋnvierii ce va veni. Ne-a fost alǎturi și Pǎrintele Vasile Filipaș, Preotul paroh al satului Manic (comuna Chiochiș) care a poposit ȋn fiecare grupǎ și a vorbit preșcolarilor despre binecuvȃntǎrile lui Dumnezeu asupra noastrǎ. Activitǎțile fac parte din Proiectul Județean  “Ȋngerașul meu” și sunt sprijinul nostru ȋn fiecare zi și sǎrbǎtoare, activitǎți care ne oferǎ exemple frumoase ale dragostei lui Dumnezeu și ne ȋndeamnǎ la bunǎtate, unitate, iertare și iubire fațǎ de tot ce ne ȋnconjoarǎ.


In perioada 15-21.11.2021, preșcolarii de la GPP “Căsuta cu povești” au desfășurat activități in cadrul proiectului “Săptămâna Educației Globale” cu tematici diverse
Farfuria sănătoasă Untitled document
Cercul Untitled document
Copiii își doresc o planetă veselă și curată Untitled document
Copii mici, inimi mari Untitled document

Se spune că lucrurile făcute din suflet nu costă bani! De ce credem acest lucru? 

Pentru că toate cadrele didactice de la Grădinița ,,Căsuța cu Povești,, Bistrița împreună cu părinții și copiii au ales să dăruiască zâmbete și bucurie printr-un cadou. 

În timpul acestei săptămâni am demarat o acțiune de voluntariat numită ,,Copii mici, cu inimi mari,, în colaborare cu ,,Clubul femeilor solidare,, din Năsăud. Am ales împreună cu părinții și preșcolarii să dăruim cadouri din suflet pentru copii din familii precare și totodată, pentru copiii de la ,,Casa Sf. Iosif,, din Odorheiu Secuiesc. 

Ca să facem ceva special trebuie să credem că e special! Și bazați pe această sintagmă am ales să ne unim și să aducem bucurie în jurul nostru. Am ales să transmitem preșcolarilor ideea de a arăta bunătate și dragoste celui din jurul nostru chiar și printr-un gest! Sper că am reușit! Așteptăm să ajungă cadourile la fiecare dintre ei în pragul Crăciunului.

 

Colectivul Grădinița cu Program Prelungit ,,Căsuța cu Povești,, Bistrița


Școala AltfelDe ce să citim copiilor noștri?

Amintirile cele mai frumoase ale copiilor sunt momentele petrecute alături de părinții lor. Cititul cu voce tare a unei cărți de către mama sau tata, copilului, înseamnă timp de calitate petrecut împreună, micii cititori asociind lectura cu sentimentele pe care le-au trăit alături de părinți.

CITEȘTE-MI 100 DE POVEȘTI!

Un program inițiat de Asociația OvidiuRo în parteneriat cu Ministerul Educației și cu Ministerul Culturii, sub egida proiectului „România Educată”, derulat de Administrația Prezidențială

Grădinița cu Program Prelungit „Căsuța cu povești” Bistrița face parte din cele 1214 grădinițe înscrise în programul „Citește-mi 100 de povești”.
Acest program care are ca obiectiv principal, transformarea, până în anul 2025, a celor 4500 de grădinițe publice în GRĂDINIȚE BIBLIOTECI, adevărate centre de literație.
În cadrul acestui program, cadrele didactice, vor participa la sesiuni de pregătire profesională în ceea ce privește literația, vor amenaja insule de lectură și vor desfășura ateliere de lectură pentru părinți și cei mici, vor marca evenimente de lectură și cultură sau zile tematice cu semnificații speciale, vor încheia parteneriate ce vor contribui în mod direct la încurajarea lecturii pentru copiii și familiile din grădinița noastră.

ÎMPREUNĂ CREȘTEM VIITOARELE GENERAȚII DE CITITORI.Capsula timpului Untitled document
Activități outdoor Untitled document
Săptămâna altfel Untitled document
Târg de mărțișoare Untitled document
Festivalul Mini Nosa Untitled document
O activitate de succes in Saptamana Altfel Untitled document
Festival - Cantecele Unirii Untitled document
Festival - Cantecele Unirii

Proiect CAES - Patrula Girofar Untitled document
Kalokaghatia Untitled document
Micii cercetași- concurs județean Untitled document
Poveștile Nosa Untitled document
Cum să creștem sănătoși? Untitled document
Detectivii emoțiilor Untitled document
Un copil sănătos emoțional și social Untitled document

Un copil sănătos emoțional și social” – Ateliere educaționale pentru părinți


Mă antrenez să fiu curajos si încrezător Untitled document

”Mă antrenez să fiu curajos si încrezător”- participare la competiția națională Școala altfel- Să știi mai multe să fii mai bun 


Ziua Bucuriei, Ziua Curajului și Ziua Încrederii Untitled document

”Ziua Bucuriei, Ziua Curajului și Ziua Încrederii”- Ateliere de educație socio-emoțională pentru copii desfășurate în cadrul săptămânii Școala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!


Emoțiile copilariei Untitled document

”Emoțiile copilariei” – înființarea și antrenarea formației de dans tematic a grădiniței


Împărătia emoțiilor Untitled document

”Împărătia emoțiilor” – activitate demonstrativă cu copiii desfășurată în cadrul cercului pedagogic al educatoarelor


Învățăm împreună Untitled document

”Învățăm împreună”- jocuri, povești și activități de educație socio-emoțională, desfășurate săptămânal sau zilnic și cuprinse în documentele de  proiectare ale educatoarelor 


Pot să fiu un super coleg! Untitled document

Pot să fiu un super coleg!" – activitate concurs în scopul formării la copii a abilității sociale de respectarea regulilor


Siguranța emoțională a copilului - esența relației educatoare-copil Untitled document

”Siguranța emoțională a copilului - esența relației educatoare-copil”- curs de formare pentru personalul grădiniței care lucrează cu copiii


Grădinița ECO Untitled document
S.O.S. Pământul Untitled document
Ziua României Untitled document
Colectare selectivă Untitled document
Atelierele toamnei Untitled document
Colectarea selectivă Untitled document
Moș Nicolae Untitled document
Bunul meu Moș Nicolae Untitled document

În cadrul activității "Bunul meu, Moș Nicolae" copiii s-au tranformat în ajutoarele moșului Nicolae și au confecționat diverse jucării pentru a-i fi de folos moșului; iar în ghetuțele uriașe am pictat cadoul pe care ni-l dorim de la Moșul Nicolae.


1 iunie Untitled document

1 iunie 2016 - grupa Greierasilor© GRĂDINIŢA CU PROGRAM PRELUNGIT “CĂSUŢA CU POVEŞTI” 2016-2022